Pompierii militari din Vatra Dornei, cei mai buni din județ

Pompierii militari de la Detașamentul Vatra Dornei au câștigat primul loc la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Joi, cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, ediţia 2019. Probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contracronometru. La start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Rarăul”, din aceeaşi localitate.

La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:

  • Proba Scara de fereastră – individual: locul I – plt.maj. Dumitru Dranca, locul II – plt.adj. Cătălin Chiriluș şi locul III – plt. Andrei Petriceanu, toți trei de la Detașamentul Vatra Dornei. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni.
  • Proba Pista cu obstacole – individual: locul I – plt.maj Robert Irimia (Detaşamentul Suceava), locul II – plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava) şi locul III – plt.maj. Iulian Cîrnu (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Fălticeni, Vatra Dornei și Suceava.
  • La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Vatra Dornei, urmaţi de colegii lor din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.
  • Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Câmpulung Moldovenesc, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Rădăuți și Suceava.

În clasamentul general, primul loc a fost ocupat de Detașamentul Vatra Dornei, urmat de detașementele Fălticeni, Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.