Pompierii militari din Vatra Dornei, cei mai buni din județ

Pompierii militari de la Detașamentul Vatra Dornei au câștigat primul loc la etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Joi, cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, ediţia 2019. Probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contracronometru. La start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Rarăul”, din aceeaşi localitate.

La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:

  • Proba Scara de fereastră – individual: locul I – plt.maj. Dumitru Dranca, locul II – plt.adj. Cătălin Chiriluș şi locul III – plt. Andrei Petriceanu, toți trei de la Detașamentul Vatra Dornei. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni.
  • Proba Pista cu obstacole – individual: locul I – plt.maj Robert Irimia (Detaşamentul Suceava), locul II – plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava) şi locul III – plt.maj. Iulian Cîrnu (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Fălticeni, Vatra Dornei și Suceava.
  • La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Vatra Dornei, urmaţi de colegii lor din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.
  • Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Câmpulung Moldovenesc, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Rădăuți și Suceava.

În clasamentul general, primul loc a fost ocupat de Detașamentul Vatra Dornei, urmat de detașementele Fălticeni, Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

Articolul precedentUrmărit general, reținut în P.T.F. Siret
Articolul următorPeste 7.500 de spectatori la Zilele Teatrului „Matei Vișniec” Suceava