Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Suceava au oferit cetățenilor mărţişoare dar şi materiale cu caracter informativ, conţinând recomandări preventive.

Mărțișoarele oferite de polițiști au în spate povestea emoționantă a unei fetițe de 13 ani cu posibilități financiare reduse, care le-a confecționat manual, încercând în acest mod să obțină bani pentru rechizitele școlare. Oamenii legii au aflat povestea ei și au ajutat-o, dăruind la rândul lor mărțioarele copiilor și persoanelor vârstnice împreună cu cărți și ghiduri preventive.

Astfel, în perioada 01 – 03 martie, poliţiştii de prevenire au derulat activităţi interactive asociate venirii primăverii, scopul acestora fiind, în special responsabilizarea populației în vederea prevenirii situaţiilor de risc victimal.

 

Acţiunile s-au derulat pe raza municipiului Suceava dar şi în localitatea Cârlibaba cu prilejul unui eveniment local.

Poliţiştii de prevenire au atras atenţia şi cu privire la riscurile victimizării în cazul unor infracţiuni de furt şi tâlhărie.

 

 

 

 

“Cu această ocazie reamintim cetăţenilor să evite deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate: câmpuri, parcuri, șantiere, dacă din diverse motive trebuie să circule după lăsarea intunericului, să ocolească locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci), când observați că sunteți urmăriți de un individ sau de mai multi deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitați ajutorul primului polițist întâlnit în calea dumneavoastră, nu vă afisați ostentativ cu obiecte de valoare (lanțișoare, brățări), în ziua în care vă primiți salariul treceți întâi pe acasă pentru a vă lăsa banii, apoi mergeți la cumpărături doar cu suma necesară, nu vă lasati atrași în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vanzare diverse produse (de obicei mai ieftine), nu vă laudați persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveți asupra dumneavostră sau acasă, la intrarea într-un imobil fiți foarte atenți dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni, nu stați cu spatele spre acele locuri”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentVIDEO Foresta Suceava – FC Botoșani II: 4-0
Articolul următorO soferiță băută a luat-o la fugă printre blocuri, după ce a fost oprită în trafic de polițiști