Un agent de poliție a fot trimis în judecată pentru că ar fi luat mită 50 de euro. Un șofer care a produs un accident rutier i-a dat polițistului șpaga într-o vulcanizare de pe raza municipiul Suceava.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a agentului de poliție, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită și a șoferului, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în data de 15 august 2017, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza unei localități rurale din apropierea orașului, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

La data respectivă, agentul de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiind desemnat să soluţioneze sesizările privind producerea accidentului respectiv. Astfel, acesta s-a prezentat la fața locului împreună cu un coleg.

Din efectuarea primelor verificări a reieşit un șofer în timp ce conducea autoturismul marca Audi, în urma manevrei de depășire a acroșat alt autovehicul, iar în urma impactului dintre vehicule a rezultat vătămarea corporală a unei persoane aflate în celălalt autovehicul, fiind întocmit dosar penal.

A doua zi după producerea accidentului, șoferul care a efectuat depășirea se afla pe raza municipiului Suceava şi s-a deplasat la o vulcanizare. Acolo s-a întâlnit cu agentul de poliție. Observându-l pe lucrătorul de poliţie desemnat să instrumenteze cauza penală în care era implicat, acesta l-a abordat.  Bărbatul i-a spus agentului de poliție să se deplaseze împreună într-un loc mai retras, respectiv colțul clădirii vulcanizării. Polițistul l-a urmat și șoferul i-a strâns mâna în semn de salut, moment în care a pus în palma acestuia o bancnotă de 50 de euro.

Potrivit procurorilor, agentul de poliție a acceptat bancnota dată de șofer, păstrând-o în palmă, după care a băgat mâna în buzunar, cu tot cu bancnotă.

„Din cercetările efectuate a rezultat că la data de 16.08.2017, inculpatul, agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, a primit de la celălalt inculpat din prezenta cauză suma de 50 de euro, în legătură cu îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privind instrumentarea dosarului penal având ca obiect accidentul rutier soldat cu victime în care a fost implicat la data de 15.08.2017, în calitate de conducător auto,  astfel încât, în funcţie de rezultatul anchetei, să beneficieze de restituirea permisului de conducere, care îi fusese reţinut în urma producerii accidentului rutier. Primul inculpat a primit de la al doilea inculpat suma de 50 de euro, cu titlu de mită, Suma a fost supusă confiscării, având în vedere prevederea legală menţionată.În consecință, s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 50 de euro”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Articolul precedentFetiță de patru ani cu arsuri, după ce hainele i-au luat foc de la o candelă
Articolul următorPatru persoane rănite după coliziunea dintre două autovehicule FOTO