Un agent de poliție  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este cercetat de conducerea unității după ce a comentat pe pagina de Facebook a unui politician.

Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, s-a arătat revoltat față de această situație, într-o postare pe facebook.

„Cum nu știți cu ce se ocupă, mai nou, falșii polițiști suspectați de pagofobie – teama patologică de îngheț (denumiți de unii, pe nedrept, pupincuriști, lingăi, căpușe, sclavi, paraziți, etc.) din cadrul structurilor de Control Intern ale Poliției Române?? Cică li s-a adăugat o nouă sarcină în fișa postului: aceea de a sta cu ochii beliți pe Facebook, cu click-ul repetat la nesfârșit pe „refreshul” paginilor politicienilor și cu buzele țuguiate îmbietor pe lângă dosurile flatulânde ale acestora. Și cum observă un polițist, un cetățean român până la urmă, că a comentat ceva ce l-ar putea deranja pe roșcovan, HAȚ! Îl cercetează disciplinar și are încă o constatare, „încă un băț”!”, a scris Bogdan Bănică.

 

 

 

 

 

 

De asemenea, sindicalistul a făcut publică și înștiințarea pe care IPJ Vâlcea a transmis-o agentului de poliție. ” La data de 09.06.2018, printr-o conduită incorectă, aţi publicat pe pagina de socializare Facebook a unei persoane politice şi membru al unui partid politic, folosind un limbaj neprincipial, mesajul: ‘Mamă, ce mecle aveţi… zici că sunteţi luaţi de acasă cu forţa şi băgaţi în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici şi o bere la PET. Să vă fie ruşine! Din cauza voastră ţara asta este unde e… La copiii şi nepoţii voştri nu vă gândiţi, egoiştilor analfabeţi!?’, mesaj de dezavuare, de dezaprobare a manifestaţiei politice, exprimând astfel, în mod indirect, opinii politice în public”, se arată în informarea primită de către poliţistul vâlcean.

„Comentariul este evident adresat călătorilor dintr-un autocar și nicidecum „personalității” politice, despre care nici nu ne putem da seama din ce partid face parte… De acum înainte să postezi DECÂT comentarii apreciative, colegule, poate vei primi mulțumiri scrise sau chiar salariu de excelență!Vai de brăcinarii noștri în ce hal a ajuns ministerul ăsta, țara asta…”, a completat Bogdan Bănică.

Conduceara IPJ Vâlcea susține că agentul de poliție nu a fost cercetat disciplinar, ci doar atenționat.

„Poliţistul la care se face referire nu a fost cercetat disciplinar, iar măsura luată nu este o sancţiune disciplinară, ci este o măsură cu caracter administrativ, folosită pentru a preîntâmpina sancţionarea unor abateri disciplinare. Această măsură a fost luată după ce s-au efectuat verificări şi s-a constatat că nu s-au respectat obligaţiile, îndatoririle şi interdicţiile pe care le are poliţistul, conform Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului”, se arată într-o precizare, transmisă AGERPRES, de conducerea IPJ Vâlcea.

Articolul precedentAproape de 2.000 de metri cubi de lemn tăiat ilegal, descoperiți anul trecut de Garda Forestieră Suceava
Articolul următorPercheziții în județul Suceava într-un dosar de evaziune fiscală