Piața Obor – Târgul de mașini, de pe strada 1 Mai, din municipiul Rădăuți se redeschide începând cu 14 iunie.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rădăuți a decis să ridice suspendarea temporară a activității acestui târg, care a fost închis de la mijlocul luni martie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Potrivit hotărârii, în aceeași locație, în zilele de vineri este permisă și activitatea de comercializare a produselor agroalimentare.

Autoritatea publică locală, prin administrația pieței, va lua măsuri pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, respectiv montarea dispozitivelor de dezinfecție a mâinilor la intrarea și ieșirea din perimetrul pieței, amplasarea unor coridoare de dirijare a fluxului de persoane, pe sensurile de intrare/ieșire, precum și amplasarea, la loc vizibil, a afișelor privind conduita persoanelor care intră în piață.

De asemenea, persoanele care intră în perimetrul pieței au obligația de respectare a măsurilor de evitare a infectării, prin purtarea obligatorie a măștii de protecție, dezinfecția mâinilor la intrare și ieșire, respectarea traseelor și evitarea aglomerării și respectarea intervalului minim de siguranță între persoane de 1,5-2 metri.

Nerespectarea măsurilor prevăzute sunt contravenții și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se va face de agenţii şi ofiţerii de poliţie, subofiţerii şi ofiţerii de jandarmi și poliţiştii locali.