Peste o sută de militari din Iași, Miercurea Ciuc și București acționează în Suceava în sprijinul populației, alături de Poliție și Jandarmerie.

Sâmbătă dimineață militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, au distribuit pachete cu produse alimentare și de igienă persoanelor vârstnice din localitatea suceveană Adâncata, urmând să se deplaseze și în localitățile Ipotești și Moara.

Începând cu data de 31 martie 2020, în baza ordonanțelor militare emise până în prezent, efective ale structurilor militare din Armata României s-au alăturat efortului colegilor și personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru a pune în practică măsurile de prevenire și răspândire a virusului COVID-19.

Astfel, pe raza municipiului Suceava, aproximativ 100 de militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași și Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc acționează în sprijinul populației, alături de Poliția și Jandarmeria Română.

De asemenea, în perioada 04-05 aprilie, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, distribuie aproximativ 700 de pachete cu produse alimentare și produse de igienă persoanelor vârstnice din județul Suceava. Sâmbătă dimineață, militarii s-au deplasat în localitatea Adâncata, urmând să ajungă și la persoanele vârstnice din Ipotești și Moara. Duminică, militarii vor împărți pachete și în municipiul Suceava.

Imagine