La nivelul județului Suceava se desfășoară, în  perioada 7 – 20 septembrie, campania de informare și prevenire „10 pentru Siguranță”, de către instituțiile cu competență în domeniu, respectiv: Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Poliția de Frontieră. Campania beneficiază de sprijinul Instituției Prefectului – Județul Suceava și al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

În prima zi de școală, la toate unitățile de învățământ s-a asigurat prezența unui polițist sau lucrător din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și au fost prezentate cuvântul de deschidere a anului școlar dar și recomandări preventive și urări de succes.

„Ulterior, în perioada 10 – 13 septembrie, conform domeniului de competență, fiecare lucrăror al Ministerului Afacerilor Interne le-a explicat copiilor, părinților și bunicilor ce înseamnă să adopți un comportament preventiv care să te ferească de riscuri”, a precizat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Au fost derulate activități de prevenire și informare în 20 de unități de învățământ, beneficiari fiind peste 1000 de elevi de toate vârstele.

Violența în mediul școlar, consumul de alcool și drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea împotriva incendiilor siguranța rutieră, au fost câteva dintre subiectele abordate și discutate cu tinerii, dar și cu profesorii și părinții.

Au fost distribuite peste 500 de materiale cu mesaje preventive dar și alte ghiduri, stickere și pliante de informare.

Campania are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.

„Îmbucurător este faptul că în prima săptămână de școală, la nivelul județului nu s-au înregistrat evenimente negative cu implicarea elevilor. Activitățile de prevenire și informare vor continua și în săptămâna viitoare, urmând a fi derulate conform unui grafic planificat alte 34 de activități în unitățile de învățământ. Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”,a completat Ionuț Epureanu.

Articolul precedentUn băiat de nouă ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat
Articolul următorO femeie din Zamostea s-a aruncat în fântână