Peste cinci mii de cărți donate copiilor din județul Suceava

Asociația Curtea Veche a donat peste cinci mii de volume copiilor din Suceava în cadrul campaniei „Cărțile copilăriei”.

Asociația Curtea Veche continuă campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei” în județul Suceava, începută acum doi ani cu sprijinul Fundației Egger. Până în prezent, la inițiativa tânărului Luca Ciubotaru care a propus implementarea acestui program și în județul Suceava, au fost oferite peste 5.000 de volume potrivite vârstei elevilor din 36 școli din județul Suceava.

Donațiile de carte au avut loc la începutul acestei săptămâni în cadrul unor întâlniri cu elevii de la Școala Gimnazială „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, Liceul Tehnic „Vasile Gherasim” Marginea, Școala Gimnazială „I.G. Sbiera” Horodnic de Jos, Școala Gimnazială Bălcăuți, Școala Gimnazială Burla și Școala Gimnazială „Luca Arbore” din Arbore.

În cadrul evenimentelor au participat cu discursuri motivaționale Alina Chifan, membru în Consiliul Director al Fundației Egger, Angela Sehlanec de la Inspectoratul Județean Suceava, Valentina Roman, director executiv al Asociaţiei Curtea Veche, și Andreea Lupescu, jurnalist și artist care a susținut un moment interactiv de lectură prin care le-a demonstrat copiilor că cititul poate fi distractiv dacă își activează imaginația.

Proiectul va continua prin înființarea cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali și cu nouă serie de donații în luna septembrie.