Peste 8.000 de persoane au participat la a VIII-a ediție a evenimentului cultural „Simfonii de Toamnă”. Publicul a donat aproape 16.000 de euro, banii urmând să fie folosiți la construcția unei case pentru o familie cu cinci copii din Dolhasca.

 

Cei 120 de artiști ai Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici din Chișinău au creat o seară magică în Suceava.

„Datorită minunatului public, în seara de luni 09 septembrie atmosfera din centrul Sucevei a fost demnă de orice capitală europeană … Generosul public sucevean a donat, din inimă, în mai puțin de 10 minute, echivalentul a aproape 16.000 euro pentru a construi o casă celor 5 copilași ai familiei Bahrin din Dolhasca. Am simțit anul acesta că publicul Simfoniilor de Toamna a crescut odată cu Simfoniile și că împreună cu Clubul Rotary Suceava Bucovina poate face ceva cu adevărat măreț. Cu puțin de la fiecare, acest Vis va deveni realitate! Și de aceea am mers cu un mesaj din inima pentru public: să fim Oameni – Inger pentru acești 5 copii și să îi ajutăm să nu abandoneze școala și să trăiască în condiții decente.

Mesajele primite de la suceveni, care continuă să curgă după eveniment, ne dau încredere că împreună vom realiza acest lucru. Logistica unui proiect de acest gen este complexă, este provocatoare. Însă energia care vine din partea publicului ne dă puterea să ducem totul la bun sfârșit.

Mulțumim din suflet partenerilor, sponsorilor și promotorilor Simfoniilor de Toamna. Datorită lor și la ediția a VIII-a accesul publicului a fost gratuit în condițiile în care Simfoniile de Toamna reprezintă, probabil, singurul eveniment cultural major care folosește 0 lei din bani publici.

Un gând cu totul special către presă și partenerii media, cei care ne-au fost alături incă de la prima ediție în promovarea Simfoniilor de Toamnă.

Membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina sunt onorați de faptul că la Suceava, începutul toamnei este asociat cu Simfoniile de Toamnă.

Mulțumim Suceava pentru susținere! Voi țineți acest eveniment în viață!”, se arată într-un comunicat transmis de Rotary Club Suceava Bucovina.