foto arhivă

În cadrul acțiunii au fost ridicate peste zece kilograme de pește din specia scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul polițiilor municipale și orășenești, în cooperare cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat, în această săptămână, acțiuni în sistem integrat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea  transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit.

Au fost desfășurate 39 de acţiuni și controale și au fost constatate două  infracțiuni.În cadrul acțiunilor au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 87.425 lei.De asemenea, au fost confiscate 160,43 kg produse din pește, în valoare de 3.201 lei,

O echipă de control formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava, ocazie cu care a fost identificată o localnică care comercializa fără îndeplinirea condițiilor legale, cantitatea de 111,45 kg de pește viu, din specia caras. Persoana depistată a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 111,45 kg pește din specia caras, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

De asemenea, o echipă de control din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară Centrală din localitate, ocazie cu care, la sediul unei societăți comerciale a fost identificată cantitatea de 10,59 kg peşte din specia scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.200 lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. nr.989/2016, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 10,59 kg peşte.

„Polițiștii recomandă comercianților să respecte legislația specifică și să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, recomandăm cetățenilor să nmanifeste responsabilitate la achiziționarea produselor alimentare și să nu cumpere astfel de produse de la persoane sau din locații neutorizate, riscurile fiind enorme atât pentru ei cât și pentru familiile lor”, a precizat Ionuț Epureanu purtătorul de cuvânt IPJ Suceava.

Articolul precedentUn cioban a fost găsit mort pe malul râului Moldova
Articolul următorTânăr reținut după ce a fost prins conducând fără permis de conducere