Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă, luni seară, că au fost efectuate peste 13.000 de plăţi cu cardurile de energie, în valoare de 4,3 milioane de lei.

„Ieri, până la ora 16.00, au fost realizate 13.012 plati cu cardurile de energie în valoare de peste 4,3 milioane de lei. Reamintim că ieri a fost prima zi în care beneficiarii ajutoarelor au putut face plăți cu cardurile de energie.

Informații detaliate despre cardurile de energie, precum și îndrumări pot fi obținute la call center-ul Poștei Române: 0319966

Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, MIPE a realizat Ghidul cardurilor de energie, disponibil aici: https://mfe.gov.ro/…/e6aa8f1feaa9d056ab3b3800901c8cb0.pdf”, a transmis MIPE.

Începând din 20 februarie, se pot efectua plăți pentru facturile la utilități prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile. Cardurile, oferite din fonduri europene nerambursabile ce erau în risc de pierdere în perioada de programare 2014-2020, sunt emise și distribuite de Compania Naţională Poşta Română.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități:
Direct la poștaș;
La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural;

Online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziție: https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

Articolul precedentROTATIVĂ guvernamentală cu negocieri dure – Rareș Bogdan: „Nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD”
Articolul următorRăzboi în Ucraina, ziua 362: Vizită istorică la Kiev, la aproximativ un an de la debutul invaziei ruse. Cum poate influența asta soarta războiului – LIVE TEXT