Șase percheziţii domiciliare au avut loc pe raza județelor Suceava și Constanţa, în urma cărora au confiscate peste 13.000 pachete de țigări de contrabandă și diverse sume de bani.

 

 

 

 

În data de 30 mai, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au realizat un flagrant ocazie cu care, pe raza localității Constanța, au depistat o autoutilitară în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 50 de ani, domiciliați pe raza judeţului Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei a fost găsită cantitatea de 9.500 pachete de ţigări, fără a deține documente justificative, precum și suma de 20.000 lei.

În vederea identificării locațiilor unde sunt depozitate țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală, pe raza județelor Constanţa și Suceava, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 3.587 pachete de țigări de contrabandă.

Au fot conficate 13.087 pachete de ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 145.000 lei, suma de 20.000 lei și au fost indisponibilizate trei autoturisme și o autoutilitară, evaluate la 102.000 lei.

În cauză sunt cercetați cinci cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Articolul precedentVIDEO Cerb filmat în sălbăticie, într-o pădure din Parcul Național Călimani
Articolul următorPercheziții în Suceava, București și Ialomița la traficanți de țigări și motorină VIDEO