Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, ieri, pentru News Bucovina, că autorităţile sucevene vor aplica mai multe măsuri în încercarea de a fluidiza traficul rutier pe DN 2 între Suceava şi Siret.

„Ştim valorile de trafic înregistrate pe DN 2. Coloana de automarfare este la Dănila” a spus prefectul.

El a menţionat că a discutat şi cu şeful Poliţiei Rutiere şi că s-a discutat şi cu şeful Poliţiei de Frontieră, inclusiv cu partea ucraineană privind situaţia, menționează Crai Nou.

„Se va închide parţial DN 2, astfel încă să putem scoate din coloană toate cisternele cu combustibil şi să putem fluidiza şi să scădem această coloană care, într-adevăr, înregistrează valori crescute” a precizat Moldovan.

Prefectul a arătat că echipaje de poliţie rutieră vor scoate din coloană cisternele cu combustibili şi se va forma o coloană cu acestea care se va îndrepta spre PTF Siret. Se aştepta ca, într-un interval de câteva ore, să se diminueze coloana de automarfare.

El a spus că erau circa 200 de cisterne cu combustibili şi că, în condiţiile în care timpul de procesare în vamă a unei astfel de transport este de circa două minute, se estima că în câteva ore se va diminua cu mult coloana de automarfare.

Prefectul a arătat că ulterior se va încerca scoaterea din coloană a tirurilor goale şi aplicarea unei proceduri similare.

Alexandru Moldovan a menţionat că în vamă se procesează circa 400 de camioane pe zi, de o parte şi alta a frontierei.

Totodată, prefectul a explicat că 50% din traficul rutier între România şi Ucraina se efectuează prin PTF Siret, înregistrându-se o creştere extraordinar de mare a valorilor de trafic.

El a menţionat că o măsură din partea ucraineană, privind scutiri de taxe pentru autoturisme, a dus la creşterea pe trei rânduri a traficului în PTF Siret, la care se adaugă şi coloana de automarfare.

„Asistăm la un paradox! Cu cât ne străduim să fluidizăm şi să facem măsuri de fluidizarea traficului, cu atât coada pare că creşte. Înţeleg că preferă conducătorii tirurilor să vină prin PTF Siret, întrucât DN 2 este în condiţii bune, iar traficul prin Republica Moldova nu este preferat, pentru că acolo nu sunt scutiţi de taxe” a declarat Moldovan.

Prefectul a mai spus că măsurile luate acum sunt pe perioadă scurtă, de intervenţie imediată.

„Analiza noastră ne arată că lucrurile este posibil să se intensifice în perioada următoare şi este absolut necesară – din punctul nostru de vedere, al tuturor instituţiilor care au atribuţii în gestionarea traficului inclusiv în zona de frontieră – deschiderea de partea ucraineană a unui punct de trecere a frontierei astfel încât să mai preia o parte din traficul de la PTF Siret” a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

El a arătat că ar fi posibil ca prin noul punct de frontieră să fie direcţionate anumite autocamioane (ori cu combustibili, ori cu cereale, ori cele goale).

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentHAOS pe Aeroportul Otopeni – VACANȚĂ LA COADĂ. Trimite imaginile neputinței și ia atitudine!
Articolul următorCel mai mare festival moto din Romania – Ride The Vibe