Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis, marţi, suplimentarea locurilor din spitale destinate copiilor care se îmbolnăvesc de COVID-19, a informat Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, după analiza situaţiei din judeţ, care arată creşterea numărului de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 pe care părinţii îi aduc la spital, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat reorganizarea medicală la nivelul judeţului, astfel încât să fie crescut substanţial numărul paturilor destinate patologiei COVID-19 pentru copii, inclusiv prin organizarea unor secţii integral COVID la nivelul spitalelor Fălticeni sau Rădăuţi, pentru o perioadă determinată.

Totodată, prefectul judeţului a solicitat „creşterea uşoară” a numărului de paturi ATI COVID, conform planului de rezilienţă aprobat.

În aceste condiţii, în şedinţa CJSU de marţi s-a decis ca Spitalul Municipal Rădăuţi să majoreze numărul de paturi pentru copiii cu COVID-19 de la 5 la 30, iar numărul de paturi ATI COVID de la două la trei.

De asemenea, secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni, cu 30 de locuri, se va transforma în totalitate în secţie COVID pentru copii, iar numărul de paturi ATI COVID va creşte de la 2 la 4.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava va trata în principal urgenţele medico-chirurgicale pediatrice din tot judeţul, care depăşesc posibilităţile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum şi formele grave de COVID-19 pediatric, pentru care nu există resurse medicale să fie tratate în teritoriu.

La SJU Suceava numărul de paturi ATI COVID va creşte de la 10 la 14.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentSEMNAL de ALARMĂ al UNICEF: Pierderi de o amploare aproape „IREVERSIBILĂ” prin închiderea școlilor, ca urmare a pandemiei de COVID
Articolul următorAutorul jafului armat de la Suceava, capturat!