Patru zile de poveste la Festivalul Medieval Suceava

Sucevenii și turiștii sunt invitați la patru zile de poveste la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava, în perioada 16-19 august 2018.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava revine cu cea de-a douăsprezecea ediţie.
Atmosfera medievală poate fi trăită la Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean între 16 -19 august.

Vizitatorii vor fi întâmpinați de 470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia cu: dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe.

Festivalul începe joi seară, cu cea mai mare paradă din țară. Tot joi, trupa Corbu va susține un concert la Muzeul Satului.

Vineri, sâmbătă și duminică au loc spectacole ale trupelor medievale prezente la festival. Seara au loc spectacole cu foc și pirotehnice.

Organizatorii mai anunță că din motive obiective Trupa Hypnotique nu va mai concerta la festival. În locul ei Trupa Corbu va mai susține încă un spectacol și duminică.

 

Articolul precedentDin secretele maeștrilor – lumină și culoare, ediția a VII-a
Articolul următorAutoritățile sucevene sunt în alertă din cauza pestei porcine. În Vama Siret au fost instituite dezinfectoare