Reprezentanți ai  Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliției municipiului Fălticeni au efectuat mai multe acțiuni de control a circulației materialelor lemnoase, pe raza județului Suceava. În urma controalelor au fost depistate patru transporturi ilegale de material lemnos.

Astfel, sâmbătă, pe raza comunei Vadu Moldovei, a fost depistat, în trafic, un transport de material lemnos, cherestele rașinoase, efectuat de un operator economic din comuna Mălini, pentru care conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 32,21 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul transportat s-a procedat la descarcărea și inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de 12,44 mc. Operatorului economic a fost amendat cu 6.000 lei, fiind confiscată și cantitatea de 12,44 mc cherestea rașinoase, în valoare de 8.309 lei.

Un alt transport a fost depistat în cursul zilei de luni pe raza localității Cornu Luncii. Astfel, a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, cherestele rașinoase, efectuat de un operator economic din satul Molid, orașul Frasin. Conducătorul auto a prezentat aviz de însoțire pentru cantitatea de 25,55 mc. Intrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat s-a procedat la descarcarea și inventarierea materialului lemnos, rezultand un plus de 11,39 mc. Operatorul economic a fost amendat cu 6.000 lei.

Tot luni,  pe raza comunei  Valea Moldovei, a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, buștean rășinoase, efectuat de un operator economic din municipiul Rădăuți cu punct de plecare din localitatea Brodina, având destinația Valea Moldovei, pentru care conducătorul auto a prezentat aviz de însoțire pentru cantitatea totala de 33,29 mc. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat s-a procedat la descărcarea și inventarierea materialului lemnos rezultând un plus de 12,19 mc.

Până la finalizarea verificarilor un alt echipaj al Gărzii Forestiere Suceava a identificat în trafic un al doilea transport de material lemnos, buștean rașinoase, aparținând aceluiași operator economic și având aceeași destinație. De asemenea, și în acest caz, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, constatându-se un plus de 16,47 mc. Operatorul economic a fost amendat cu 11.000 lei, fiind confiscată și cantitatea totală de 28,66 mc buștean rășinoase în valoare totală de 4.929 lei.

Articolul precedentUn bărbat din municipiul Suceava era să moară după ce a adormit cu mâncarea pe foc
Articolul următorArtificii, lasere și lumini, de Centenarul Unirii Bucovinei cu Regatul Român