Patronul FC Botoșani după transferul lui Golofca: „A venit acasă virusat”

Patronul FC Botoşani, Valeriu Iftime, spune că nu îl mai putea ţine pe Cătălin Golofca la echipă, deoarece acesta a insistat foarte mult să plece la CFR Cluj.

FC Botoşani l-a vândut în această săptămână pe Cătălin Golofca (29 de ani) la CFR Cluj şi a încasat 250.000 de euro. Chiar dacă, iniţial, a cerut 500.000 de euro, Valeriu Iftime a acceptat jumătate din sumă, deoarece jucătorul a insistat foarte mult să plece, atras de faptul că va juca la o echipă mai bună, dar şi că are posibilitatea să evolueze în cupele europene.

„La Golofca, am acordul lui Miron. Am vorbit cu băieţii. A fost la Cluj, a prins un virus şi a venit acasă virusat. Dacă nu-i dădeam drumul, cred că acum îl găseam pe Siret, pe la Galaţi. Serios. El nu mai voia să stea: «Nea Valeriu, nu pot». Am vorbit cu el, i-am dat nişte condiţii speciale. Când vezi că îşi doreşte atât de mult, e viaţa lui. Oamenii nu înţeleg. Să nu creadă lumea că îmi iau eu televizor din banii pe Golofca”, a spus Valeriu Iftime citate de prosport.ro.

39 de meciuri de Liga 1 şi 7 goluri au fost realizările lui Cătălin Golofca în tricoul lui FC Botoşani în sezonul trecut. În cel actual are şase meciuri şi un gol.

Cătălin Golofca e al treilea jucător care în ultima perioadă merge de la FC Botoşani la CFR Cluj, după Mihai Bordeianu (27 de ani, mijlocaş) şi Andrei Burcă (26 de ani, fundaş).

8 meciuri, dintre care în patru a intrat ca titular, a jucat Cătălin Golofca în scurta perioadă în care a fost la FCSB, în a doua partea a anului 2017. În cariera sa, mijlocaşul a mai jucat pentru Cetate Suceava, Rapid CFR Suceava şi Foresta Suceava.