Taxa de parcare ajunge la 4 lei pe oră, în comparaţie cu 10 lei pe oră Bucureşti, 8 lei în Cluj, 5 lei în Iaşi şi 4 lei în Oradea > „Dacă este pusă o taxă de parcare mare, nu o să se mai lase maşina, acolo, ore întregi” crede Ion Lungu, primarul Sucevei

Consiliul Local a modificat Regulamentul de funcţionare a serviciului de parcare cu plată din municipiul Suceava. Astfel, aleşii municipali au votat majorarea taxei de utilizare a locurilor de parcare supraterane şi subterane de la 2,5 lei/oră la 4 lei/oră, respectiv cu 62,5%, relatează CraiNou.

„Din păcate, alte soluţii nu avem. Nu se întâmplă numai la noi, mai toate oraşele importante au pus taxe de parcare mari în zonele centrale, începând cu Cluj-Napoca. Nu numaidecât în ideea de a ne îngrăşa din aceşti bani de parcare, ci tocmai în aceea de a se putea respira în centrele oraşelor, care sunt foarte aglomerate. Dacă este pusă o taxă de parcare mare, nu o să se mai lase maşina, acolo, ore întregi. Vin doar cei care au treabă, găsesc locul liber, stau jumătate de oră, pentru care plătesc taxa. Dacă taxele sunt mici, locul este ocupat mai mult timp, în baza abonamentului maşina nefiind deplasată cu săptămânile de acolo. Este o soluţie de a fluidiza cât de cât traficul în zonele centrale” a precizat edilul-şef Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harşovschi subliniază că în Bucureşti taxa de parcare este 10 lei/oră, în Cluj-Napoca – 8 lei, în Iaşi – 5 lei, iar în Oradea – 4 lei/oră.

„Nu este vorba doar despre bani, fiind foarte important şi să modernizăm parcările. Se doreşte un trafic mai puţin aglomerat în municipiul Suceava, în zonele nerezidenţiale, unde oamenii parchează, îşi rezolvă treaba şi pleacă” a reliefat Lucian Harşovschi.

Taxele de parcare pot fi achitate direct la parcometre, prin SMS, card bancar, cât şi prin aplicaţia „Suceava parking”, cu telefonul mobil.

Noua taxă se va aplica în 30 de zile de la intrarea în vigoare a HCL, deci începând cu 1 octombrie.

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentFiul unui primar din Suceava, cercetat pentru că s-ar fi branșat ilegal la rețeaua electrică
Articolul următorUn proxenet din județul Vaslui, ridicat de mascați după ce a exploatat sexual o tânără în Suceava