Inundațiile din ultimele două săptămâni au provocat pagube uriașe în județul Suceava. Conform rapoartelor centralizate de Prefectură, valoarea pagubelor se ridică la 42 de milioane de lei.

53 de localități din județul Suceava au fost afectate de inundații în perioada 28 iunie – 9 iulie 2018. Pagubele provocate de inundații au fost centralizate de Prefectură.

Au fost afectate opt case, cinci obiective economice, 44,8 kilometri de drumuri județene, 330,6 kilometri de drumuri comunale, 347,9 kilometri de rețea stradală, 40 de kilometri de drumuri forestiere, 56 de poduri, 110 podețe, 29 de punți, 25,1 kiometri de apărări de mal, trei stâlpi electric, 358 de metri de rețea de alimentare cu apă, 928 de metri de rețea de canalizare și 11 lucrări hidrotehnice.

La Stația de Captare Berchișești aparținând de ACET Suceava pagubele se cifrează la 2.698.000 lei.

Pentru cele opt case afectate de inundații, se vor aloca 5.000 de lei prin Hotărâre de Guvern.

Pagubele au fost constatate de patru comisii de evaluare. Cele 69 de procese verbale au fost aprobate într-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În baza acestei hotărâri, va fi inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care se va solicita sprijin financiar din Fondul de Solidaritate.

Articolul precedentTragedie. O femeie din comuna Zamostea a murit strivită de o remorcă
Articolul următorO șoferiță a intrat cu mașina într-un copac. O persoană a fost rănită