Un orădean de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce a furat identitatea unui cetățean maghiar și-a făcut firmă și a prejudiciat statul cu 800.000 de lei. Dan Săliceanu, cu domiciliul în municipiul Oradea, a fost introdus miercuri în arestul I.P.J. Suceava.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2014 bărbatul a întocmit în fals, prin înlăturarea fotografiei titularului de drept şi aplicarea fotografiei sale, un paşaport şi cărţile de identitate toate pe numele unui cetăţean maghiar, acte destinate legitimării, identice/similar cu cele emise de Ungaria. În perioada 07 noiembrie 2014 – 25 august 2015, acesta s-a prezentat sub identitatea falsă a cetăţeanului maghiar, prin folosirea frauduloasă a actelor de identitate falsificate, în faţa unui notar public din municipiul Suceava, în faţa funcţionarilor publici ai Băncii Transilvania, Băncii Comerciale Române, Raiffeisen Bank şi Oficiului Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Suceava, obţinând înscrisuri oficiale sau sub semnătură privată, necesare înfiinţării unei societăți comerciale şi derulării de activităţi economice fictive.

După ce a înfiinţat societatea de tip fantomă, cu sediul fictiv pe raza municipiului Suceava, în perioada 2014-2015, orădeanul, sub identitatea falsă a cetăţeanului maghiar a emis facturi fiscale către doi agenţi economici din judeţul Suceava, prin care a comercializat, în mod fictiv, diverse bunuri și a simulat primirea fictivă de avansuri, în scopul obţinerii de către cei doi agenţi economici de avantaje fiscale necuvenite, constând în prejudiciul provocat bugetului consolidat al statului cu suma totală de 814.198 lei. Potrivit anchetatorilor, Dan Săliceanu şi-a atribuit identitatea falsă a cetăţeanului maghiar, prin folosirea frauduloasă a celor trei acte de identitate falsificate a indus în eroare funcţionari publici din cadrul Băncii Băncii Transilvania, B.C.R. şi Raiffeisen Bank Vatra Dornei, unde a deschis, în numele societăţii, conturi prin intermediul cărora a rulat sumele de bani primite de la administratorii celor două societăți.

În perioada 07 noiembrie 2014 – 25 august 2015, în mod repetat dar în aceeaşi rezoluţie infracţională, bărbatul s-a prezentat sub identitatea falsă a cetăţeanului maghiar, prin folosirea frauduloasă a actelor de identitate falsificate, în faţa funcţionarilor publici ai Băncii Comerciale Române şi Raiffeisen Bank  unde a retras din conturile firmei fantomă, în numerar, sume de bani, ocazie cu care a întocmit şi semnat cu numele fictiv un număr de peste 200 de înscrisuri.

În perioada 07 noiembrie 2014 – 25 august 2015, la diferite intervale de timp, orădeanul a întocmit în fals un număr de 113 înscrisuri sub semnătură privată, prin aceea că a completat, cu datele de identificare ale cetăţeanului maghiar sau a semnat cu numele acestuia, înscrisuri sub semnătură privată întocmite personal sau redactate de alte persoane, pe care le-a încredinţat sau folosit în vederea producerii de consecinţe juridice.

Anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile și imobile în valoare totală de 220.224 lei. Bărbatul va fi prezentat instanței cu propunere de punere sub control judiciar.

Articolul precedentUn bărbat din municipiul Suceava a murit în timp ce se afla la cules ciuperci
Articolul următorPreședintele PSD Suceava nu participă la CEx-ul de la București