Oficiul Poștal Vatra Moldoviței a fost spart de hoți. Aceștia au plecat cu suma de aproximativ 4.000 de lei.

Joi dimineață, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de către un angajat al Oficiului Poștal Vatra Moldoviței, cu privire la faptul că în noaptea de 11 spre 12 martie, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în interiorul oficiului poștal, sustrăgând suma de aproximativ 4.000 de lei.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că autorii furtului au forțat ușa din partea din spate a clădirii și apoi pe cea pe care se face accesul în interiorul oficiului poștal, sustrăgând suma de bani respectivă, depozitată la întâmplare, fără a fi asigurată în vreun mod.

Cu aceeași ocazie s-a stabilit că în aceeași clădire își desfășoară activitatea și o farmacie. Totodată, polițiștii au stabilit că ușa din spate a farmaciei, prezenta urme de forțare.

Niciuna din cele două locații nu are montat sisteme antiefracție ori supraveghere video, fiind sancționate contravențional în acest sens.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”și fac cercetări pentru identificarea autorilor.