O stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul. Aceasta va fi în zona Cetății de Scaun, pe drumul spre Lisaura.

Anunțul a fost făcut, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Am ajuns la un moment de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut Înalt- Preasfinția Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului nostru, pe linie de protecție socială, ridicarea căminului de bătrâni și alte acțiuni de asistență socială. Pentru noi creștinii contează foarte mult, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi în Suceava după Revoluție. Astfel, o stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul. Avem avizele de la comisia de specialitate … Strada va fi în zona Cetății de Scaun, în partea stângă se merge la Muzeu, iar în partea dreaptă către Lisaura și acolo deja se dezvoltă zona și nu avem denumire de stradă”, a declarat Ion Lungu.

Strada Pimen Suceveanul va avea o lungime de 700 de metri și o lățime de șapte metri. Proiectul de hotărâre va fi supus joi, 22 august, aprobării Consiliului Local Suceava.