În urma verificărilor realizate conform tematicii naționale de control care vizează măștile aflate la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor  (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a trimis o notificare de produs neconform, din această categorie, către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Ca urmare, acesta a validat o nouă alertă din partea României, a 26-a, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene.
Produsele neconforme de acest tip, care au fost deja retrase de la comercializare de către comisarii CRPC Prahova, au fost identificate într-unul dintre magazinele componente ale unui lanț comercial de retail.
ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce privește piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19 și va continua să realizeze verificări în ceea ce privește respectarea prevederior, în mod deosebit la această categorie destinată publicului, până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.
ANPC reiterează avertismentul adresat operatorilor economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”, astfel încât actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor. 
Vezi aici detaliile alertei: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10003385

Articolul precedentDescoperire periculoasă într-o boxă din Suceava!
Articolul următorInspectorii DSV vor intensifica controalele în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale