Noul manager al Spitalului Județean Suceava este colonelul medic Daniel Ionuț Derioiu, directorul medical al Spitalului Militar de Urgență ” Regina Maria” Brașov.

„Consiliul Județean Suceava a luat act de demisia dr. Florin Filip din funcția de manager interimar al Spitalului Județean Suceava și în același timp a semnat numirea tot interimar a colonelului Daniel Ionuț Derioiu, detașat de la Spitalul Militar de Urgență  „Regina Maria” Brașov”, a declarat Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns la Suceava și că deja sunt acolo patru medici militari, iar în curând vor veni alți 20 de medici din București și din alte orașe din țară.

„Ieri am discutat cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Sănătății. Domnul ministru a ajuns la Suceava împreună cu secretarul de stat Oprea. De asemenea, la prima oră au ajuns patru medici militari. Azi ajunge și un PCR din Coreea de Sud, achiziționat de primărie, pe care îl punem gratuit la dispoziția spitalului. Mai este un PCR la spital, dar nu este suficient, pentru că noi acum ducem la Iași testele și vin rezultatele și la 7 zile”, a precizat Lungu.