Din luna aprilie se suplimentează cursele spre Londra, Milano, Roma dar și spre București.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că se continuă discuțiile cu companiile aerine pentru introducerea de noi destinații și noi zboruri interne și internaționale pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Astfel, se anunță deja suplimentări de curse, chiar de la începutul lunii aprilie, odată cu intrarea în vigoare a orarului curselor pentru sezonul de vară 2019.

„După ce am făcut cunoscute o serie de propuneri ale pasagerilor, au fost operate și o serie de modificări în graficul zborurilor. Cele mai consistente suplimentări vor fi pe Londra, la extern, precum și cu Bucureștiul, la intern”, a precizat Gheorghe Flutur.

Astfel, se introduc următoarele frecvențe: Londra – va fi introdus încă un zbor, marți, astfel că vor fi zboruri zilnice Suceava-Londra/Londra-Suceava. Pentru intervalul 29 martie – 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la orele 12:00 și decolare la orele 12:35, iar de la 01 iulie, aterizare la Suceava la orele 03:45 și decolare la orele 06:00.

De asemenea, începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinația Londra, pentru că se mai introduc patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 12:20 și decolare la orele 12:55.

Referitor la destinația Roma  se va introduce încă un zbor și se modifică zilele în care operează.Astfel, în momentul de față sunt curse în zilele de miercuri și duminică, iar în noul program vor fi zboruri marți, joi și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 11:50 și decolare la orele 12:20.

Pentru Milano se va introduce un zbor în ziua de joi. Acum sunt zboruri în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică cu aterizare la Suceava la orele 19:00 și decolare la orele 19:30.

Pentru Bologna se va modifica programul de operare. Dacă acum sunt curse în zilele de joi și sâmbătă, se vor opera zboruri marți și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18.45 și decolare la orele 19.15.

Pe cursele interne, TAROM suplimentează numărul de curse pentru București cu încă 6 zboruri săptămânale, (în fiecare zi a săptămânii, mai puțin sâmbătă), cu aterizare la Suceava la orele 18:50, iar decolare la ora 19:15. Aceste curse operează începând cu luna martie, urmând să fie perfectat și orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019.

“Continuam discuțiile cu companii aeriene pentru a introduce pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava si alte zboruri, noi destinații, interne si internaționale. Ne dorim ca foarte curând sa fie introduse zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid, Paris etc, sau legături cu destinații partenere, din Germania, de exemplu. De asemenea, îmi exprim speranța, că în perioada următoare, pe Aeroportul din Suceava să avem o bază permanentă pentru cel puțin două aeronave”, a completat Flutur.

De asemenea la solicitarea președintelui Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, miercuri, Consiliul de Administrație al Aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava a luat în discuție problemele create de șoferi, inclusiv operatori taxi, în zona aeroportului.

„Am cerut celor din Consiliul de Administrație al Aeroportului să identifice căi de acțiune astfel sa fie rezolvate problemele produse de unii șoferi, inclusiv operatori taxi, în zona aeroportului, care apar cu precădere la sosirea unor curse internaționale. Au convenit că urmează să se întâlnească mai multe instituții cu competențe pe această speță, ATOP Suceava, Poliția Județeană Suceava, Poliția orașului Salcea etc. Pe de altă, parte am solicitat ca, având în vedere creșterea numărului de zboruri și de destinații, să fie extinsă parcarea aeroportului, astfel încât să se ajungă la un minim de 300 de locuri”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava.

Articolul precedentFirme care au trucat licitații pentru lemn, amendate cu 500.000 de euro
Articolul următorTragedie. O bătrână din localitatea Stamate a murit după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări