Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut vineri o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, la care a participat și managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu.

Gheorghe Flutur a declarat că ministrul a apreciat proiectele de dezvoltare a infrastructurii spitalicești din Suceava și va susține implementarea acestora.

Au fost abordate problema pregătirii de medici rezidenți la SJU Suceava, construcția unui spital pentru copii, construcția secției de oncologie și amenajarea, prin supraînălțarea corpului E, a secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie, creându-se premizele înființării secției de chirurgie cardiovasculară.

Flutur a declarat că în ceea ce privește medicii rezidenți s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava.

“Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a SJU Suceava. Alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava. În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că ministrul Sănătății a fost plăcut impresionat de proiectul construcției unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populații de 1,3 milioane de locuitori, în special județele Suceava și Botoșani.

“Avem atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii. Acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi și va costa 90-100 de milioane de euro. Ministrul Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune <nu>”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

În ceea ce privește construcția unei secții de oncologie, ministrul Sănătății a spus că e nevoie chiar de Institut Oncologic la Suceava. Totodată, acesta a aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o secție de chirurgie cardiovasculară.