Prima ninsoare din acest sfârșit de an a fost înregistrată în cursul zilei de marți în zona de munte a județului Suceava. Temperaturile au scăzut foarte mult și a nins la Vatra Dornei, în masivul Rarău dar și pe Mestecăniș. În această dimineață, la ora 06.00, la Vatra Dornei s-au înregistrat 2 grade Celsius, însă temperatura resimțită de corpul uman a fost de -5 grade Celsius.

sursă foto facebook

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă în intervalul 25 septembrie, ora 09.30 – 27 septembrie, ora 09.00. Fenomene vizate: temperaturi scăzute și intensificări ale vântului. În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei. În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.
Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei astăzi, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte.
Miercuri, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.

Articolul precedentPeste o mie de amenzi și 77 de permise reținute în weekend, pe drumurile din județul Suceava
Articolul următorDouă tiruri au intrat în coliziune pe DN 17, pe raza localității Poiana Stampei VIDEO