Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că în momentul de față în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava sunt internați 120 de pacienți confirmați cu coronavirus din care cinci sunt pe ventilator.

Acesta a declarat că la Suceava „este o transmitere locală accentuată a virusului”. Tătaru a precizat că la nivelul județului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate de coronavirus.

În momentul de față în Spitalul Județean Suceava mai sunt aproximativ o sută de pacienți care au fost testați pentru coronavirus și așteaptă rezultatele.

„Cei care vor fi pozitivi vor fi internați la Boli Infecțioase cei care vor fi negativi vor merge acasă în izolare voluntară . . .  A început dezinfecția de la etajele superioare urmând ca după ce terminăm această dezinfecție la etajele trei și patru să mutăm personalul medical care este infectat cu covid, urmând ca în decursul săptămânilor următoare acest spital din Suceava să devină un spital destinat persoanelor infectate cu COVID”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.