Viitorul monarhiei britanice pare că este în impas după dezvăluirile făcute de Prințul Harry. Efectul memoriilor publicate de fiul cel mic al regelui Charles pare că atinge fiecare membru al Casei Regale din Marea Britanie, dar și încrederea englezilor în monarhia constituțională.

Dezvăluirile făcute de Prințul Harry în memoriile publicate în volumul Rezervă (Spare) au făcut furori în spațiul public în Marea Britanie și în întreaga lume. În Anglia, nu doar admiratorii Casei Regale britanice au fost surprinși de detaliile și controversele lansate de Harry, ci și membri ai familiei regale. Presa britanică relatează că persoane din rândul familiei regale au fost profund afectate de mai multe situații prezentate de Harry și Meghan.

Mai mult, Regele Charles al III-lea s-ar fi supărat mult pentru că soția sa, regina consoartă – Camilla, a fost târâtă în scandal. Mai ales, că aceasta nu a fost deloc zugrăvită în termeni plăcuți de Prințul Harry. Acesta a dezvăluit și că după moartea mamei sale – Prințesa Diana, el și fratele său William nu și-ar fi dorit căsătoria tatălui lor cu Camilla. 

 

Memoriile Prințului Harry „au pătat” întreaga familie regală. În afara regelui Charles al III-lea, grav afectați sunt și Prințul moștenitor William și soția sa – Kate, a căror popularitate în rândul britanicilor a scăzut brusc. Este prima oară când popularitatea acestora scade cu cel mai mare procent în decursul unei luni.

Un nou sondaj arată că nu există câștigători în ceea ce privește consecințele devastatoare ale memoriilor publicate de Prințul Harry (Spare). Prințul și prințesa de Wales înregistrează cea mai mare pierdere, scrie The Daily Mail.

 

Nici Prințul Harry și Meghan nu sunt scutiți, și popularitatea acestora a scăzut, însă marea lovitură este pentru Prințul moștenitor și familia sa.

Potrivit sondajului prezentat de publicația engleză, este o scădere considerabilă a popularității din decembrie 2022. Mai puțin de un sfert dintre britanici au o părere favorabilă despre Prințul Harry, însă cel mai afectat după dezvăluirile făcute în memoriile publicate este fratele său mai mare, Prințul William.

Prințul William. Moștenitorul tronului britanic este martorul celei mai bruște scăderi a popularității sale, cu 8 la sută într-o lună, din 22 decembrie 2022. Soția sa, Prințesa de Wales – Kate este la egalitate cu Prințul Harry, cu o pierdere de 7% în popularitate în rândul britanicilor. Și Meghan Markle a coborât în preferințele acestora.

Cele mai populare figuri din Familia Regală a Marii Britanii, după dezvăluirile Prințului Harry

 

Deși 60% dintre cei chestionați de Ipsos Mori au spus că au opinii favorabile despre Prințul și Prințesa de Wales, este un semn îngrijorător pentru o monarhie, ce a ajuns să fie târâtă într-un scandal public de familie.

Totuși, Prințul William rămâne în continuare cel mai popular membru al familiei regale, cu o cotă de 61 la sută, în timp ce Kate și Prințesa Anne se află pe locul doi cu 60 la sută.

Respondenții mai în vârstă, cu vârsta cuprinsă între 55 și 75 de ani, au arătat o viziune mai favorabilă despre Prințul William decât cei cu vârsta între 18 și 34 de ani, arată sondajul.

În general, 68% dintre cei chestionați au spus că cred că Prințul William ar fi un rege bun.

Prințul Harry. Ducele de Sussex, care oricum a suferit o scădere abruptă a popularității sale de când s-a mutat în SUA cu soția, Meghan Markle, a fost, de asemenea, lovit dur în sondaje de la publicarea volumului Rezervă (Spare). 

Imagine

Jumătate dintre cei care au răspuns la cel mai recent sondaj Ipsos Mori au spus că au păreri „nefavorabile” despre duce – în comparație cu aproape 70 la sută care l-au susținut înainte de decizia importantă a familiei Sussex de a renunța la funcția de membri ai familiei regale în 2019.

Între timp, peste jumătate dintre cei chestionați au afirmat că au păreri negative despre Prințul Harry (53 la sută) și soția sa, ducesa de Sussex – Meghan (55 la sută).

Prințul Harry și-a văzut, de asemenea, popularitatea în scădere de la publicarea memoriilor sale, cota sa de popularitate scăzând cu 7% într-o lună.

Astăzi, mai puțin de un sfert dintre cei chestionați au spus că au o părere „favorabilă” despre Harry.

Popularitatea sa în rândul publicului mai tânăr (preferat de 33 la sută dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani) este mai mare decât în rândul generațiilor mai în vârstă (8 la sută).

Pe de altă parte, potrivit unui sondaj realizat de YouGov în numele MailOnline, atacurile lui Harry asupra lui Charles, a fratelui său William și a cumnatei Kate nu au schimbat deloc percepția publicului asupra lor. Popularitatea în cazul lui Kate s-a îmbunătățit. Iar al Prințului moștenitor William rămâne puternică, în ciuda faptului că a fost acuzat că și-a atacat fratele mai mic după o dispută aprinsă în care a numit-o pe Meghan „dificilă”. Cota de popularitate a Prințului Harry a scăzut la un minim record de -44.

Regina Consoartă Camilla. Toți membrii familiei regale au scăzut în popularitate în ultimele zile față de luna decembrie, cu excepția Reginei Consoarte – Camilla, care a rămas, surprinzător, la aproape același nivel de popularitate în rândul englezilor, chiar dacă dezvăluirile lui Harry au fost dure în ceea ce o privește, potrivit sondajului Ipsos Mori.

În același timp, mai puțin de un sfert dintre cei chestionați – 23 la sută – au spus că vor citi noile memorii-bombă ale Prințului Harry. Volumul Rezervă (Spare) a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune vreodată, intrând în Guinness World Records. În Marea Britanie, SUA şi Canada cartea a ajuns la 1,43 milioane de exemplare vândute în prima zi. Volumul de memorii al prinţului Harry a fost publicat internaţional pe 10 ianuarie 2023 în 16 limbi.

Articolul precedentAvertisment-șoc pentru omenire: POLICRIZA – datorii, inflație, șomaj, războaie, foamete – Elita de la Davos, criticată dur
Articolul următorSucul care detoxifică ficatul și rinichii, previne dezvoltarea tumorilor și ameliorează bolile de tiroidă