Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, consultare publică la Fălticeni

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, se va afla, săptămâna viitoare, într-o vizită oficială la Fălticeni.

Luni, 23 iulie, la Fălticeni are loc o nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Sala „Pictor Aurel Băeşu”, între orele 11.00-13.30. Consultarea este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România.

Dezbaterea va aborda tematica „Coeziunea, o valoare comună europeană“. La eveniment va fi prezent ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

„Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene” au fost lansate în data de 9 mai 2018. Consultările au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar. Conceptul este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor. Conceptul se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public.

Evenimentele vor continua, în perioada iulie-septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate Consiliului European, în decembrie 2018, precum şi în perspectiva Summitului informal de la Sibiu, din 9 mai 2019, privind viitorul Europei.

Articolul precedentVIDEO Bulevardul George Enescu inundat după o ploaie torențială
Articolul următorHandbaliștii USV, doar bronz la Campionatul European Universitar