Mii de suceveni au participat, miercuri seară, la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun și la concertele care au avut loc în centrul orașului.

Primăria Suceava a oferit celor prezenți cinci mii de porții de fasole cu cârnați și vin fiert.  Mâncarea a fost gătită la cantina socială a primăriei. Au fost folosite peste 300 kilograme de fasole, o sută de kilograme de morcov, o sută de kilograme de ceapă, 60 de kilograme de gogoșari. Oamenii au apreciat gestul celor de la Primărie și după ce au gustat din bucate s-au declarat multumiți, mărturisind că fasolea la cazan este foarte gustoasă.

 

 

 

Un moment impresionant al zilei a fost cel în care o sută de dansatori ai Ansamblului Arcanul, îmbrăcați în constume populare, s-au aprins în horă.

 

 

 

După acest moment primarul Ion Lungu a aprins luminile în bradul de Crăciun dar și în cupola. Alături de acesta pe scenă a fost prezent și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

 

 

 

Alături de suceveni, la aprinderea luminilor  au fost prezenți și președintele PNL, Ludovic Orban, fostul copreședinte al partidului, Vasile Blaga, precum și deputatul Ioan Balan.

 

 

 

 

Astfel au fost aprinse cele peste 70.000 de luminițe din bradul de Crăciun, dar și cele peste 60.000 de beculețe din cupola de lumini.

 

 

 

 

Seara a continuat cu un concert de zile mari oferit de Irina Rimes, Elena Gheorghe și Zdob și Zdub.

Articolul precedentInformare meteorologică de ger și vânt puternic
Articolul următorUn student USV a obținut trofeul unui concurs național despre resursele de energie