Polițiștii de frontieră au descoperit o metodă ingenioasă prin care un contrabandist de țigări transporta coletele.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus a observat, marți după-amiază, o persoană care se deplasa prin apa pârâului Laura, transportând mai multe colete legate între ele cu o sfoară.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea bărbatului respectiv, dar în momentul în care acesta a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat coletele și a fugit către teritoriul ucrainean.

Bărbatul nu s-a supus somațiilor legale prin voce, iar polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit și a fugit pe teritoriul statului vecin.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 207.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Articolul precedentO fetiță de un an și cinci luni a ajuns la spital, după ce s-a ars cu ceară
Articolul următorMinori accidentați după ce au traversat neregulamentar strada