Licitația pentru construcția sectorului Pașcani – Suceava (61 kilometri) din Autostrada Moldovei (A7) va fi lansată în cel mai scurt timp posibil, a anunțat marți Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 
„Până în acest moment au fost realizate 71% din investigațiile geotehnice, ceea ce reprezintă 7.444 metri liniari de foraj din totalul de 10.465 metri liniari prevăzuți în contract. Sunt mobilizate la ora actuală în teren 3 echipe, în sectoarele 1, 3 și 6, care execută foraje cu o adâncime planificată de 30 de metri”, a detaliat Pistol.

CNAIR are în derulare contracte pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi ale proiectelor tehnice necesare construcţiei tronsoanelor Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret. Acestea au fost semnate în septembrie 2020 cu asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA – Egis International SAS.

Pentru Paşcani – Suceava, valoarea contractului este de 11,72 milioane de lei, fără TVA, şi are o durată de 24 de luni. Lungimea estimată a traseului este de 61 de kilometri. Finanţarea se va face din fonduri europene nerambursabile.
 
Pentru Suceava – Siret, valoarea contractului este de 10,09 milioane de lei, fără TVA, şi are o durată de 24 de luni. Lungimea estimată a traseului este de 41 de kilometri. Finanţarea se va face de asemenea din fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Realitatea de Suceava