La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizată instalarea stației de osmoză inversă necesară pentru dializa pacienților cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. 

Acest lucru permite, începând de miercuri, separarea circuitelor funcționale COVID și non- COVID și pentru pacienții dializați.

„S-a făcut încă un pas spre revenirea, în etape, a activității Spitalului Județean Suceava la normalul dinaintea pandemiei”, a declarat Flutur.

De asemenea, președintele Consiliului Județean a precizat că începând de marți, după negativarea testelor, au fost externați cei trei beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. Astfel, în momentul de față niciun beneficiar al centrului nu mai este infectat cu SARS-CoV-2.

Ca urmare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului solicită Direcției de Sănătate Publică Suceava inițierea procedurilor pentru ieșirea centrului din carantină.