Jurnalistul Dinu Zară a anunțat pe pagina sa de Facebook că s-a înscris în USR. Acesta a intrat în politică pentru participa activ la schimbarea pe care și-o dorește atât în Suceava cât și în întreaga țară. 

„M-am înscris în USR!

Am decis să îmi asum un rol politic pentru că vreau să contribui direct la schimbarea pe care mi-o doresc în Suceava și în întreaga țară.

Unii dintre voi veți fi surprinși de acest anunț, alții veți considera că a fost o decizie firească. Unii poate că veți fi dezamăgiți, alții foarte bucuroși.

Am 13 ani de cariera în mass-media. Ani în care m-am aflat întotdeauna în serviciul publicului. Ani în care am pus pe primul plan interesul cititorului de a fi informat despre cum autoritățile își exercită atribuțiile, despre cum sunt cheltuiți banii publici și despre practicile incorecte din activitatea oamenilor politici sau instituțiilor publice. Am scris, am publicat, am atras atenția, am investigat ilegalități, am descoperit decizii complet greșite, am demonstrat cheltuirea inutilă sau ilegală a fondurilor publice. Dar jurnalistul este un observator. În schimb, un rol politic îți permite să contribui activ la eliminarea unor astfel de practici.

M-am înscris săptămâna trecută în USR. Adeziunea a fost validată, sunt de acum membru al filialei USR Suceava și mă aflu în perioada de tranziție de la cariera mass-media la asumarea unui rol politic.

Am ales USR pentru că este reacția vehementă a societății față de politica de cumătrie practicată de vechile partide. USR este locul unde promovarea oamenilor noi în politică și democrația internă nu sunt vorbe goale.

Partidele vechi refuză să înțeleagă că vremea baronilor locali a trecut, refuză să se modernizeze, refuză să renunțe la combinații și insistă să rotească aceleași fețe pe aceleași funcții.

Acum însă există alternativa USR-Plus. M-am înscris în USR și sunt pregătit să contribui la schimbarea pe care ne-o dorim fiecare dintre noi”, a scris Dinu Zara pe pagina sa de Facebook.