Judecătorul Cristinel Grosu, numit președinte al Curții de Apel Suceava

Judecătorul Cristinel Grosu a câștigat concursul organizat de CSM și va prelua începând cu 15 iulie funcția de președinte al Curții de Apel Suceava.

Printr-o hotărâre a Secției de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Cristinel Grosu va prelua, de la 15 iulie, funcția de președinte al Curții de Apel Suceava. Magistratul a obținut funcția în urma unui cocurs, după ce actualul președinte, Maria Andrieș, își încheie cel de-al doilea mandat. Cristinel Grosu va conduce Curtea de Apel Suceava în următorii trei ani.

Cristinel Grosu a absolvit în anul 1997 Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. În perioada 1997-2002 a activat la Judecătoria Suceava, după care a promovat la Tribunalul Suceava. Din 2004 a devenit judecător la Curtea de Apel Suceava ocupând funcțiile de președinte al Secției Civile în perioada 2005-2008, președinte al Secției comercială, de contencios administrativ și fiscal în perioada 2008-2011, președinte al Secției a II-a civilă din anul 2011, devenind apoi vicepreședinte al instanței.

În martie 2019, Cristinel Grosu a semnat scrisoare prin care 30 de magistrați de la curțile de apel din țară au solicitat CSM să blocheze protestele colegilor magistrați față de modificările legilor justiției.

Articolul precedentTragedie. Un copil de nouă ani din Sf. Ilie a murit înecat în piscina casei
Articolul următorVatra Dornei. Un utilaj de două tone a trecut peste un muncitor