Inspectorii DSVSA au confiscat un sfert de tonă de mere stricate de la o şcoală din Suceava

Inspectorii DSVSA Suceava au confiscat, marți, mai bine de un sfert de tonă de mere stricate de la o școlă din municipiul Suceava și au sancționat un angajat la unității.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Suceava a declanşat, marţi, o serie de controale la Școala Generală nr. 11 din municipiul Suceava, după ce, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe imagini care arătau că merele primite de elevi în cadrul programului guvernamental „Lapte, corn şi măr” erau stricate.

Inspectorii DSVSA Suceava au amendat persoana care s-a ocupat de recepţia merelor o amendă de 1.200 de lei şi întreaga cantitate de mere, 257 de kilograme, a fost confiscată.

„Am văzut pe o reţea de socializare fotografii cu nişte mere neconforme dintr-o şcoală, am făcut anchetă, am investigat. Au fost confiscat 257 de kilograme de mere şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 1.200 de lei persoanei responsabile de recepţia merelor în şcoală şi depozitatea şi păstrarea acestora. Verificările au fost extinse şi la producător, o firmă din judeţul Suceava. Am dat o dispoziţie să se verifice şi şcoli din judeţ şi urmează se avem rezultatele în cel mai scurt timp”, a declarat directorul DSVSA Suceava, Dănuţ Corneanu.

Articolul precedentPrimarul Iașiului, Mihai Chirica, se alătură protestului pentru autostrăzi
Articolul următorHoții care au spart casele afaceriștilor din Suceava, reținuți VIDEO