Polițiștii au stabilit că incendiul, în urma căruia două gospodării din satul Brădățel, comuna Horodniceni, au fost distruse de flăcări, a fost provocat de un tânăr de 23 de ani, din localitate.

Incendiul a avut loc duminică noapte, 3 martie, valoarea totală a pagubelor fiind de aproximativ 80.000 de lei.

Suspectul, fiind audiat de oamenii legii, a declarat că în noaptea respectivă a adormit într-o anexă ce aparține unei familii din localitate, unde a fumat și a aruncat chiștocul peste paiele din acel șopron care a luat foc. În loc să anunțe pompierii sau proprietarii, tânărul a plecat acasă.

Acesta urmează să fie expertizat din punct de vedere medico-legal pentru a se stabili dacă la data săvârșirii faptei avea discernământ, urmând ca în funcție de concluziile expertizei să se dispună procedural.

Proprietara gospodăriei, unde a dormit tânărul, a fost cea care a văzut flăcările. Ea a sunat la 112.

La fața locului au intervenit cu cinci autospeciale militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcțiile anexe din două gospodării (construcții majoritare din lemn), cu pericol de propagare la casele de locuit și la vecinătăți.

Pompierii au stabilit că flăcările au izbucnit din șopronul gospodăriei femeii care a sunat la 112. În urma incendiului au ars adăpostul de animale pe 60 mp, șopronul pe zece mp și bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit cinci iepuri și câinele proprietarei. Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 20.000 lei.

La cea de-a doua gospodărie au ars adăpostul de animale pe 100 mp, bunuri din interior (un autoturism, cherestea și unelte de lucru) și o anexă, pe 14 mp, cu bunurile aferente (lemn de foc și plante furajere). Tot aici, s-a degradat și o altă anexă și bunuri din interior, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 60.000 lei.

Articolul precedentSurpriză inedită, vineri dimineață, la Grădinița Obcini: doamnele au fost întâmpinate cu flori de Coșarul Norocos
Articolul următorSe întrerupe furnizarea apei în mai multe zone din Suceava și Sf. Ilie