O magazie din comuna Udești a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de luni spre marți. Flăcările au fost observate de un echipaj SMURD care se întorcea de la o intervenție.

Detașamentul de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Imagine

„În timp ce se deplasau spre Unitatea de Primire Urgențe Suceava, cu victima intoxicată cu fum la incendiul din Liteni, pompierii militari ai echipajului SMURD au observat incendiul la magazie, care se afla într-o zonă izolată și ardea generalizat”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Imagine

Militarii au sunat imediat la 112 și au chemat în sprijin echipajele de stingere, care au localizat și lichidat flăcările.

În urma incendiului au ars circa 50 de cauciucuri uzate, doi metri cubi lemn de foc, elemente de tâmplărie, acoperișul din lemn și învelitoarea din tablă de aluminiu. S-a degradat o presă de ulei (pentru semințe).

Imagine

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.