Incendiu la o casă din satul Coverca, comuna Panaci, luni după-amiază. Proprietarul a fost transportat la spital cu arsuri.

Un vecin a văzut flăcările la etajul locuinței și a intrat în casă. Acolo l-a găsit pe proprietar căzut în bucătărie. Bărbatul a scos victima din casă și i-a acordat primul ajutor. Un alt vecin a sunat la 112.

La fata locului s-au deplasat militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Panaci, cu două autospeciale de stingere, două motopompe și o ambulanță SMURD.

Proprietarul în vârstă de 58 de ani avea arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corpului și a fost preluat de către pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Vatra Dornei.

La sosirea pompierilor, ardeau podeaua din bucătărie și alte materiale combustibile, cu pericol de propagare la întreaga locuință (P+1).

În urma incendiului au ars podeaua bucătăriei, elemente de tâmplărie, obiecte de mobilier, materiale textile și altele. S-au degradat documente personale ale proprietarului, tencuiala și zugrăveala pereților și tavanului de la parter (prin afumare). Valoarea totală a pagubelor a fost estimată la aproximativ 10.000 de lei.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă.

Articolul precedentAccident de muncă la o fabrică de mobilă din Plopeni
Articolul următorProgram prelungit la Înmatriculări, Permise și Pașapoarte până pe 17 ianuarie