Un bărbat în vârstă de 76 de ani și-a pierdut viața după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, joi dimineață.

Imagine

Incendiul a avut loc pe strada Plevnei din Burdujeni Sat.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat locuința, construită din chirpici și acoperită cu tablă, cu o suprafață de aproximativ 40 mp.

Din nefericire, pompierii militari au extras din interiorul casei trupul carbonizat al proprietarului (76 ani). Ulterior, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical nepoatei (45 ani) acestuia, care a suferit un atac de panică în momentul în care a sosit la fața locului. Femeia a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Cel mai probabil, de la flacăra unei lumânări nesupravegheate, s-au aprins bunurile din dormitorul locuinței, unde au ars obiecte de mobilier, materiale textile și elemente de tâmplărie. Flăcările s-au extins și la astereala acoperișului.

„Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore, iar pompierii au salvat o cameră de locuit, cu bunurile din interior (material lemnos depozitat)”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.