Un incendiu puternic a afectat două gospodării din satul Securiceni, comuna Udești, în cursul zilei de luni. Pompierii au intervenit timp de patru ore pentru stingerea flăcărilor.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu patru autospeciale și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau două construcții anexe și bunuri dintr-o gospodărie, incendiul fiind extins și la proprietatea învecinată, unde ardea acoperișul adăpostului de animale, cu pericol de propagare la vecinătăți.

La prima gospodărie, au ars o anexă pe o suprafață de 40 mp, depozitul de furaje pe 80 mp, un tractor cu remorcă și circa 15 tone de fân.

În a doua gospodărie, a fost afectat acoperișul adăpostului de animale pe aproximativ 80 mp. Au mai ars circa două tone de plante furajere și s-au degradat elemente de construcție de la o bucătărie de vară.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa, adăpostul de animale și alte două anexe, ale primului proprietar, precum și casa de locuit și bucătăria de vară din gospodăria învecinată”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.