Un incendiu a izbucnit marți seară la o gospodărie din localitatea suceveană Pătrăuți.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii S.V.S.U. Pătrăuți, au intervenit cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau camera centralei termice și acoperișul unei construcții corp comun, formată din camera centralei și o magazie de lemne, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore și au ars 90 de metri pătrați din acoperișul construcției corp comun, 20 de metri pătrați din astereala acoperișului casei de locuit, camera centralei pe 15 metri pătrați, circa doi metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat pereții centralei termice și învelitoarea din tablă, pe 35 metri pătrați.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum necurățat și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară, un adăpost de animale, circa 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri gospodărești”,  precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentIndivid trimis în judecată după ce a violat timp de cinci ani o minoră
Articolul următorPorți deschise la ISU Suceava de Ziua Protecției Civile