Un incendiu a izbucnit, sâmbătă la prânz, în curtea unei pensiuni turistice din comuna Cârlibaba. Flăcările au pornit de la cenușa aruncată aiurea. 

La fața locului au intervenit, cu patru autospeciale de stingere și cinci motopompe, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Cârlibaba și Ciocănești.

La sosirea echipajelor, ardeau magazia de lemne, lemn de foc și astereala acoperișului piscinei, cu pericol de propagare la clădirea pensiunii turistice.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore și au ars magazia de lemne pe 80 mp, circa 30 mc lemn de foc și 80 mp din acoperișul piscinei. S-au degradat 100 mp de tablă și scule electrice aflate în magazie.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost depozitarea jarului și cenușei nestinse în apropierea materialelor combustibile.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, sâmbătă dimineață, un angajat al pensiunii a curățat centrala termică și a aruncat cenușa pe malul râului Bistrița Aurie, pe resturi de lemn cu rumeguș, lângă magazia de lemne.  Din acel loc a pornit incendiul, valoarea pagubei fiind estimată la aproximativ 20.000 lei.

În acest caz fac cercetări și polițiștii, care au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.