Un gater din localitatea Frumosu a fost cuprins de un incendiu puternic, joi după-amiază.

La fața locului au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și de la Garda de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumosu,  cu patru autospeciale.

La sosirea echipajelor, ardeau hala banzic și clădirea sediului administrativ, construcții din lemn, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate și depozitele de material lemnos.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore. Au ars hala banzic pe aproximativ 100 mp, corpul administrativ cu o amprentă la sol de 80 mp, cu bunuri din interior( elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și altele), circa 20 metri cubi de cherestea, 25 metri cubi bușteni și 30 metri cub de rumeguș.

S-au degradat învelitoarea din tablă a clădirilor pe aproximativ 200 mp, utilaje din hala banzic și aparatură pentru întreținere și reparare, intalația electrică, scule și echipamente electrice și alte bunuri. De asemenea, s-au degradat fațada și elemente de tâmplărie de la o locuință particulară din imediata vecinătate.

Incendiul a izbucnit din hala banzic, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate hala gater, restul depozitelor de bușteni și cherestea, precum și locuințele învecinate, cu bunurile aferente”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Articolul precedentAccident de muncă la Gura Humorului. Un muncitor a ajuns la spital după ce un horn de cărămidă s-a prăbușit peste el
Articolul următorFemeie în stare gravă la spital după ce a fost bătută și înjunghiată de soț