Incendiu de proporții în satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi, duminică după-amiază. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

Militarii  Detașamentului   de  Pompieri  Rădăuți,  împreună  cu  lucrătorii  Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea  și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul unei case de locuit și al unei anexe, corp comun, precum și la acoperișul unei locuințe învecinate, cu pericol de propagare la cele două gospodării și la o proprietate din apropiere. La prima gospodărie,  au ars  acoperișul corpului comun pe aproximativ 140 mp,și bunuri din podul locuinței și din anexă  și altele.

S-au degradat elemente de tâmplărie, aproximativ 20 mp din acoperișul unei anexe  și un autoturism. La cea de-a doua gospodărie, a ars parțial acoperișul casei, pe aproximativ 60 mp, și s-a degradat tavanul camerelor, pe aceea  suprafață. Flăcările  au  afectat și  aproximativ  doi  mp  din acoperișul  locuinței  dintr-o  a  treia proprietate. Pe timpul intervenției pompierilor, o femeie, în vârstă de 54 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean care  i-a  acordat  primele îngrijiri  medicale,  după care a transportat-o la spital  pentru investigații suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit  și anexele gospodărești, cu bunurile aferente.

 

 

Articolul precedentSelim Benachour a jucat 15 minute în amicalul Foresta – Ayan Verești
Articolul următorSuceveanul Mihai Roman, transfer de la FC Botoșani la FCSB