Incendiu de proporții în localitatea suceveană Bălcăuți, în noaptea de luni spre marți. Un bărbat de 38 de ani a murit carbonizat după ce un incendiu puternic a cuprins o gospodărie.

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere de la subunitățile de pompieri militari din Siret și Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Calafindești.

La sosirea echipajelor, ardeau casa și o parte din anexele gospodărești ale proprietății, focul fiind extins și la vecinătăți. Au ars casa și bucătăria de vară, corp comun, pe arpoximativ 110 mp și o parte din acoperișul unui adăpost de animale( 10 mp). La proprietatea învecinată, au fost afectate parțial două anexe, respectiv patru mp din acoperișul bucătăriei de vără și opt mp din acoperișul unei magazii de lemne.

„În timpul cercetării cauzei izbucnirii incendiului, în bucătăria de vară a primului proprietar au fost găsite rămășițe, care păreau a fi umane. Din păcate, criminaliștii chemați la fața locului au confirmat bănuielile militarilor. Ulterior, s-a stabilit că aparțin unui bărbat de 38 de ani, un amic al proprietarului”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de o țigară lasată aprinsă și nesupravegheată, care a aprins inițial patul în care a fost găsită victima carbonizată.

Articolul precedentCOD ROȘU de furtuni în mai multe localități din județului Suceava
Articolul următorViteză pe ploaie torențială. Un șofer a intrat cu mașina într-un arbore FOTO