Pompierii militari suceveni au intervenit în ultimele 24 de ore la misiuni specifice, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, cu precădere în zona de nord a județului.

Astfel, primele intervenții au fost la incendii provocate de trăsnete directe. Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bogdănești, cu trei autospeciale de stingere, au intervenit luni, în jurul orei 19:00, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bogdănești.

În urma incendiului au ars adăpostul de animale și alte construcții anexe, majoritatea din lemn, pe o suprafață totală de aprximativ 100 mp. Au mai ars circa opt metri cubi lemn de foc, 400 kg de cereale, echipamente și scule electrice.

Al doilea incendiu a izbucnit la o gospodărie din localitatea Laura, în noaptea de luni spre marți. La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca, cu trei autospeciale.

Au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Intervenția s-a finalizat marți dimineață, după aproximativ patru ore.

Aproape de ora 3:00, s-au înregistrat și primele apeluri privind inundațiile din gospodării. Pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o curte din orașul Vicovu de Sus și pentru decolmatarea unei fântâni din localitatea Straja.

„De asemenea, mai multe echipaje de pompieri au monitorizat în permanență, pe parcursul nopții și al dimineții, zonele afectate de ploile torențiale”, a precizat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava.

În localitatea Gura Solcii, un pod tehnologic, din tuburi de beton, a fost afectat de ape, iar autoritățile intervin pentru remedierea urgentă a situației.

Articolul precedent72 de invenții la Târgul Internațional de Inventică și Educație Creativă pentru Tineret de la USV FOTO
Articolul următorReîncepe calvarul pe podul de la Bazar! Benzile de pe sensul dinspre Burdujeni, închise de miercuri dimineață