Campania „România vrea autostrăzi”, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, continuă.

Antreprenorul a făcut o demonstrație prin care arată cât timp pierde în trafic un șofer, care este nevoit să străbată țara dintr-un capăt în altul. Lipsa autostrăzilor face ca un angajat din Târgu Jiu, care trebuie să participe la o ședință în orașul Botoșani, să aibă nevoie de aproape 16 ore pentru a ajunge la destinație.

„Pentru că ni se comunică aproape constant că nu avem nevoie de autostrăzi și că nevoile șoferilor români sunt acoperite corespunzător în materie de infrasturctură rutieră, am decis să facem o demonstrație pe traseul Târgu Jiu – Botoșani, documentând practic, traseul unuia dintre managerii Spartan din orașul de rezidență către orașul în care trebuia să participe la ședință. Un drum de 643 km, parcurs în 15 ore și 46 minute, respectând toate regulile de circulație și toate indicatoarele rutiere”, a precizat afaceristul sucevean.

Ștefan Mandachi a completat că la aceeași ședință trebuie să mai ajungă alți 40 de manageri din toată țara, care își vor pierde la fel de mult timp pe drum, din cauza slabei infrastructuri rutiere.

„Voi cât faceți din Oradea până în Constanța, sau până în Tulcea? Dar din orașul de rezidență până acasă, la parinți sau la bunici?”, întreabă Mandachi.

Articolul precedent44 elevi care chiuleau de la ore, prinși de polițiștii suceveni FOTO
Articolul următorGuvernul aprobă, vineri, studiul pentru autostrada Târgu Neamț – Iași