Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpaților Cătălin Tiberiu Mercheș sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de furt calificat și a trei infracțiuni de furt calificat și a lui Sergiu Nicolae Lahman pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, în data de 2 iulie 2018, în intervalul orar 10:00-11:00, Cătălin Tiberiu Mercheș a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate C.D., din municipiul Suceava, forțând ușor ușa principală de acces în interior, moment în care a fost surprins de proprietar, fără a reuși să sustragă bunuri sau valori. În data de 04 iulie 2018, în intervalul 09:30-11:15, în perioada cât persoana vătămată C.D. a lipsit de la adresa de domiciliu, prin escaladarea unei ferestre, Mercheș a pătruns în locuință şi a răvășit mai multe bunuri, reușind să sustragă două ceasuri și un cuțit, creând un prejudiciu de 200 lei.

În noaptea de 30 septembrie spre 01 octombrie 2018, Mercheș împreună cu Sergiu Nicoale Lahman, au pătruns, prin efracție și escaladarea unei ferestre, în locuința numitului C.F., situată în municipiul  Suceava, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, gablonțuri, ceasuri de mână și au încercat să sustragă un seif încastrat în perete, creând prin acestea un prejudiciu de aproximativ 15.000 lei.

În data de 16 decembrie 2018, în intervalul orar 17.20-20.20, cei doi inculpați au pătruns în locuința numitului P.G., situată în municipiul Suceava, prin forțarea geamului și a ușii de acces de la bucătărie, de unde, după ce au răvășit mai multe bunuri, au sustras suma de 7.150 euro și 14.800 lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 47.000 lei.

Potrivit anchetatorilor, în data de 05 ianuarie 2019, în intervalul orar 17.00-19.00, Mercheș a pătruns prin efracție, în imobilul persoanei vătămate B.G.R., situat în municipiul Suceava, de unde a sustras o casetă metalică de valori care conținea mai multe sume de bani, respectiv: 137.600 lei, 11.250 Euro, 1.820 dolari americani și mai multe bijuterii din aur, creând un prejudiciu total de aproximativ 250.000 lei.

La data de 12 aprilie judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpaților Cătălin Tiberiu Mercheș și Sergiu Nicolae Lahman pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanților.

Citește mai multe pe https://realitateadesuceava.net/hotii-care-au-spart-casele-oamenilor-de-afaceri-suceveni-au-fost-arestati-video/

Articolul precedentUn tânăr recidivist urmărit de polițiști a abandonat un autoturism și a luat-o la fugă pe un câmp
Articolul următorUn tânăr din Zvoriștea a încercat să violeze o adolescentă și i-a bătut pe cei care au vrut s-o apere